Palvelemme näillä kielillä :

Talon historia

1961

Kaiken alku

SummerHill Center syntyi kyläkouluksi v.1961 ja palvelikin kyläläisiä ilolla 30 vuotta vuoteen 1991, jolloin kyläkoulutoiminta lakkautettiin ja oppilaat siirrettiin Muuruvedelle.

1993

Omistuksen vaihto

Muutamana kesänä koulu antoi paljon iloa kesäleiriläisille, kunnes siirtyi yksityisomistukseen v. 1993

2016

Suuri muutostyö

Nykyiset omistajat maahanmuuttaja-opettaja valkovenäläinen Alena ja yritysvalmentaja, maakuntamuuttaja pirkanmaalainen Mika Nurmesniemi iskivät silmänsä kouluun, tonttiin, urheilukenttään ja viereiseen hoitamattomaan uimarantaan. Koulua ei yksityisomistuksessa juurikaan saneerattu, joten lähes 500 bruttoneliön koulun muuntotyö asumiskelpoiseksi kodiksi ja Coaching Centeriksi alkoi syksyllä 2016. Entisiä asuntoja oli vielä myymättä, mutta se ei estänyt pariskuntaa ryhtymästä ammattilaisten kanssa tuumasta toimeen.

 

2020

Remonttia pukkaa!

Sauna-kylpyhuonetilat ja puukellari kokivat muodonmuutokset. Suurin osa seinistä, eristeistä, ikkunoista ränneistä, viemäröinnistä terassiin ja autokatoksiin on uusittu, kahteen uudestaan muurattuun savupiippuun meni tuhansia tiiliä ja pihan ympärykseenkin 22 kuorma-autollista eli yli 800 tonnia erilaista sora-ainesta. SummerHill Centerissä kunnioitetaan kierrätystä ja lähiruokaa sekä valkovenäläisen keittiön herkkuja kuten blinejä. Omasta maasta löytyy niin perunat, porkkanat kuin marjapensaatkin.

 

 

Vieraita on käynyt ryhminä, johtoryhminä ja perheinä jo yli 10:stä maasta. Varsinkin virolaiset ovat rakastuneet kalastusmahdollisuuksiin, pieni venekunta vieraili meillä kesällä 2020 ja palasi parin päivän kuluttua Viroon mukanaan yli 60kg vakuumiin fileerattua siikaafilettä!  Luonto antaa retriittimahdollisuuksia myös luontopolun, vesistöjen, useamman kodan, saunalautan sekä paljun muodoissa. Kyky sietää vastoinkäymisiä kehittyy tällaisessa megaprojektissa niin, että Nurmesniemet ovat sertifoituneet amerikkalaisen Persona Globalin Resilienssivalmentajiksi. Ja valmentavat pyynnöstä SummerHilll centerin asiakkaita myös tässä aiheessa. Pirteä pariskunta uskoo nettivalmennuksiensa kasvun lisäksi myös yritysryhmien palaavan luontoon ja SummerHill Centeriin matkailun piristyessä vuonna 2021! ”TULE SUMMERHILL CENTERIIN JA TARTU HETKEEN, TERVETULOA!” Alena ja Mika huikkaavat ison terassinsa portailta.